Usein kysyttyä

UKK, FAQ eli vastauksia usein Vidalta kysyttyihin kysymyksiin.

Palvelut

Vidan tarjontaan on aikaisemmin kuulunut valokuvauspalvelut, mutta ei enää. Suosittelemme mielellämme paikallisia kuvaajia, joiden kanssa olemme tehneet yhteistyötä.

Koulutukset eivät kuulu palvelutarjontaamme, mutta yhteistyökumppaneista löytyy loistavia kouluttajia!

Logojakin on tullut suunniteltua! Joskus asiakkaalla on ollut valmis, käsin piirretty logoaihio viimeisteltäväksi vektorimuotoon ja joskus on pitänyt työstää logosta useita eri versioita. Ota yhteyttä ja kerro omista toiveistasi!

Hakukonenäkyvyyteen vaikuttaa monet asiat, kuten esimerkiksi miten hyvin sivusto on hakukoneoptimoitu, paljonko oleellista ja avainsanoihin liittyvää sisältöä sivustolta löytyy, kuinka uusi/vanha sivusto on, onko paljon linkityksiä sinun ja muiden sivustojen välillä.

Mahdollisesti! Muutamia sivustoja on tullut vuosien varrella puhdistettua. Lähetä sähköpostitse tiedot, niin katsotaan mitä asialle voi tehdä.

Hinnoittelu ja laskutus

Pitkäaikaisille ja säännöllisesti kumppaneille voidaan tehdä sopimushinta tai laskuttaa erikseen urakkatarjousten mukaan.

Toteuttamani nettisivut ovat kustantaneet pääosin 500–6000 euron välillä. Hintaan vaikuttaa sivuston laajuus, monikielisyys, aineiston ja rakenteen valmius sekä toivotut ominaisuudet. Muita säännöllisiä kuluja tulee domainin ja webhotellipalvelun laskutuksesta sekä mahdollisesti maksullisista WordPress-lisäosista, joita sivustolle hankitaan.

Onnistuu kyllä. Esim. pitkien projektien ja hankkeiden osalta laskutusta on toteutettu useassa erässä.

Sopimuksen mukaan. Yleensä laskutamme työn ollessa valmis tai kuukausittain tuntikirjanpidon mukaan. Mikäli tarvitset laskutuksen esim. hankkeen päättyessä tiettyyn päivämäärään mennessä, niin ilmoitathan meille!

Asiakassuhde

Voi ei, pahin painajaisemme! 😱 Jotta välttyisimme tältä kauhuskenaariolta, niin toimitathan tilauksen yhteydessä tarkan toimeksiannon, toiveet lopputuloksesta sekä graafisen ohjeiston? Olethan myös täysin rehellinen vedoskierroksilla, jotta saamme korjattua mahdolliset epäkohdat välittömästi niiden ilmaantuessa. Kun lähetämme vedoksen, niin tarkista ja tarkistuta se muillakin. Jos et pidä jostain, niin kerrothan sen rehellisesti perusteiden kanssa, jotta osaamme korjata mättäävän asian.

Ei tarvitse. Minimiveloitus on 1 h ja pitkäaikaisissa kumppanuuksissa kokoamme laskutusta 15 minuutin tarkkuudella eli pikkuhommista ei tarvitse maksaa aina tunnin veloitusta.

Suosittelemme lähettämään sähköpostia iltaisin ja viikonloppuisin. Pääsääntöisesti työaikamme on arkisin klo 9–16 välillä, jonka jälkeen puhelin ja sähköpostiohjelma menevät kiinni (ellei ole erikseen muuta sovittu). Tutut kumppanimme ovat jo tottuneet merkitsemään kalenteriin Vidan kuuden viikon kesäloman sekä syys-, joulu- ja hiihtolomat.

Yritys ja yhteistyö

Vida muodostuu yrittäjän nimen kirjaimista hieman käännettynä: Heidi Valtonen. Espanjaksi vida tarkoittaa elämää ja elossa olemista. Elämäniloinen visuaalinen suunnittelu ja yritystoiminta olikin lähtökohtamme toimintaa käynnistettäessä. 
Lisättäköön, että turkiksi vida tarkoittaa ruuvia. Sen kireyttä täytyykin osata säätää sopivaksi mainosalalla yrittäjänä toimiessa.

Vidan kanssa pääsee tekemään töitä yhteistyökumppanina. Näillä näkymin pysymme tulevaisuudessakin yhden naisen yrityksenä ilman työntekijöitä.

Olemme jatkuvasti silmät auki ja korvat höröllään uusien potentiaalisten kumppanien suhteen. Suosittelemme mielellämme arvostamiamme alan kollegoita. Ilmianna itsesi sähköpostitse tai LinkedInin kautta. Muistathan myös muistuttaa itsestäsi ja palveluistasi silloin tällöin, vaikka toimeksiantoja ei olisikaan tullut kauttamme.

Vidalla on ollut vuosien aikana ilo ja kunnia auttaa graafisen alan opiskelijoita saamaan ensituntumaa työtehtävistä, ja samalla tutustua moniin lahjakkaisiin nuoriin. Tällä hetkellä meillä ei ole avoimia harjoittelu- ja työssäoppimispaikkoja.